Osaaminen


Kiinnostukseni ja sen kerryttämä osaaminen on alusta asti jakautunut tasaisesti kahdelle eri toimialalle: tapahtumatekniikkaan ja verkkopalveluihin. Oikeiden työnantajien kanssa kahden erilaisen alan yhdistäminen on toiminut yllättävän hyvin, keikkojen painottuessa sesonkiluonteisesti kesään ja viikonloppuihin.

Monipuolinen osaaminen on myös tuonut taloudellista suojaa. Toisaalta tapahtumat toivat kaivattuja lisätuloja päivätyön vaihtuessa opiskeluun ja toisaalta taas verkkopalveluiden kehittäminen päivätyönä toi tasaisen tulon koronapandemian tyhjentäessä keikkakalenterin. Vuonna 2019 nettotuloistani yli 40% oli peräisin tapahtumista.

Sekä verkkopalvelut että tapahtumatekniikka ovat laajoja toimialoja ja sisältävät paljon osaamisalueita laidasta laitaan erikoistuttavaksi. Osaamisestani tarkemmin kiinnostuneille olenkin listannut toimialakohtaisesti osaamistani, kokemustani ja mielenkiinnon kohteitani.

­Verkkopalvelut

Työssäni Digimogulin Web Developerina toteutan pääasiassa WordPress-pohjaisia verkkopalveluita ja -kauppoja. Erikoisosaamistani ovat sivustojen nopeus, turvallisuus, saavutettavuus ja ylläpito.

Tuoreimpia mielenkiintoni kohteita ovat olleet modernimmat webteknologiat kuten Jamstack. Nykyinen sivustoni onkin tehty Gatsby.js:llä ja TinaCMS:llä, joiden lisäksi minulta löytyy kokemusta myös yleisesti Reactista ja Next.js:n käytöstä.

Tapahtumatekniikka

C-kortillisena freelancerina olen jo ehtinyt työskentelemään monelle alan yritykselle Suomessa, mutta parhaiten olen viihtynyt Oululaisen Livepaletin palveluksessa, joka on tarjonnut suurimman osan viimevuosien keikoistani.

Keikoilla olen saanut keskittyä pääasiassa tapahtumien valaistukseen ChamSysin MagicQ -valokonsoleilla. Todistettavasti maaliin on päästy myös GrandMa 2 -sarjan konsoleilla ja HOG4 -konsoleilla.

Tilaisuuden tullen seison myös uskottavasti äänipöydän takana. Jopa niin uskottavasti, että olen saanut kunnian olla oululaisen Moskah-yhtyeen vakioäänimies jo parin vuoden ajan heidän maailmanvalloituskiertueillaan. Tutuimmat äänikonsolit minulle ovat X / M32, DiGiCon SD-sarja, Yamahan LS / M7 / QL / CL -sarjat ja Soundcraftin SI / VI / UI-sarjat.

Tällä hetkellä minua kiinnostaa tapahtumatekniikan aiempaakin kokonaisvaltaisempi hallinta ja videotekniikka kameroista screeneihin ja editoinnista mediapalvelimiin.