Web-kehitys

Työskentelen Digimogulin Web Developerina ja vastuualueisiini kuuluvat web-kehityksen lisäksi integraatioihin, versionhallintaan ja tietoturvaan liittyvät tehtävät. Erikoisosaamistani ovat sivustojen nopeus, turvallisuus, ja saavutettavuus.

Erikoisosaaminen

Nopeus

Verkkosivun nopeuteen voi vaikuttaa oikeilla valinnoilla palvelinohjelmiston, käytettävien web-teknologioiden, resurssien käytön ja selaimen välimuistin hyödyntämisen suhteen.

Tietoturva

Sivuston turvallisuus muodostuu hyökkäysvektoreiden tunnistamisesta ja torjumisesta. Tärkeää on myös ylläpitää ajantasaista tilannekuvaa uusista haavoittuvuuksista.

Saavutettavuus

Saavutettavuus on tärkeää, jotta mahdollisimman moni pystyisi käyttämään sivustoa. Saavutettavuutta arvioidaan kansainvälisen WCAG-stantardin kolmiportaisella asteikolla.

Webapplikaatiot

Progressiivinen webapplikaatio (PWA) mahdollistaa sivuston asentamisen mobiililaitteelle, laitteen omien sovellusrajapintojen hyödyntämisen ja sivuston käyttämisen ilman verkkoyhteyttä.

Web-teknologiat

Webteknologiat kehittyvät nopeampaa kuin ikinä ennen ja rima verkkopalvelun laadun suhteen nousee yhä ylemmäs. Ajantasaisen osaamisen ylläpitäminen vaatii yhä aktiivisempaa ja määrätietoisempaa otetta webkehityksestä. Samalla kun palveluiden hinnat laskevat, nousee asiantuntijan osaamisen arvo.