Rekisteröidy mobiiliapin kehittäjäksi Play Storeen

Rekisteröityminen tulee maksamaan kertaluontoisen 25 dollarin rekisteröitymismaksun.

Play Storen kehittäjänäkymää kutsumaan Play Consoleksi. Rekisteröitymistä varten tarvitset Google-tilin. Aloita rekisteröityminen alla olevasta painikkeesta:

Valitse tilin tyypiksi Organisaatiolle ja organisaation tyypiksi Yritys. Klikkaa pudotusvalikon alta Aloita -painiketta.

Seuraavassa vaiheessa sinua muistutetaan rekisteröitymiseen tarvittavista tiedoista, joita ovat:

  • Yrityksen DUNS-numero (löydät sen täältä)
  • Sovelluksen lataajille näkyvät (julkiset) sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Googlelle näkyvät (yksityiset) sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Maksutapa rekisteröitymismaksulle

Ensimmäisessä näkymässä sinun tulee määritellä “kehittäjän” nimi. Tämä on nimi, joka näytetään sovelluksen julkaisijana. Tämän ei tarvitse olla sinun tai yrityksesi virallinen nimi, ja sitä voi muokata myös myöhemmin.

Toisessa näkymässä pääset todentamaan organisaatiosi luomalla sille maksuprofiilin. Maksuprofiilin luomiseksi tarvitsen DUNS-numeron, jonka voit selvittää täältä yrityksesi Y-tunnuksen avulla. DUNS-numeron lisäksi verifiointi tapahtuu maksukorttia käyttämällä. Palvelu luo väliaikaisen alle kahden euron katevarauksen maksukortille, ja verkkopankista tulee hakea katevarauksen tiedoista löytyvistä numeroista kuusi viimeistä. Näiden avulla profiilisi verifioidaan edustamasi yrityksen edustajaksi.

Verifioinnin jälkeen kysellään lisätietoja organisaatiostasi, mukaanlukien organisaation koko työntekijöissä, puhelinnumero ja verkkosivuston osoite.

Organisaation tietojen jälkeen kysellään kehittäjäprofiilisi julkisia yhteystietoja, mukaanlukien osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Nämä tulee myös verifioida tekstiviestillä ja sähköpostiviestillä saapuvilla koodeilla.

Kehittäjäprofiilin yhteystietojen jälkeen tulee selvittää aiempaa henkilökohtaista sovelluskehityskokemusta vapaamuotoisesti. Tämän näkee vain rekisteröitymisen käsittelijä. Kertoa voi esimerkiksi Play Consolen käyttökokemuksesta, aiemmista sovelluksistsa ja yleisesti Android-kehityskokemuksesta. Myös näitä tukeviin materiaaleihin toivotaan linkkejä. Vastaukset eivät vaikuta saatavilla oleviin ominaisuuksiin tai palveluihin, vaan auttavat Googlea ymmärtämään kehittäjäyhteisöä.

Henkilökohtaisen kokemuksen jälkeen tulee selvittää aiottua käyttötarkoitusta sovellusten määrän, monetisoinnin ja kategorioiden suhteen.

Sovellusten tietojen jälkeen tarvitaan vielä yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Huomioi tämä! Sähköpostiosoite ei saa olla sama kuin jo aiemmin verifioitu sähköpostiosoite, mutta sen tulee olla saman organisaation sähköpostiosoite ja se tulee verifioida toimivaksi lähetettävällä numerokoodilla.

Viimeisenä hyväksytään käyttöehdot ja maksetaan rekisteröitymismaksu.

Ohjetta muokattu viimeksi

Vastaanota ilmoituksia Kyllä Ei kiitos